• Ilmainen toimitus! Toimitusaika 3 arkipäivää
  • Parempi elämänlaatu suolihuuhtelun avulla
  • Ilmainen toimitus! Toimitusaika 3 arkipäivää
  • Parempi elämänlaatu suolihuuhtelun avulla

Usein kysyttyjä kysymyksiä ja käyttövinkkejä

Milloin kannattaa huuhdella?
Suolisto pitää rutiineista. Koita siis ajoittaa huuhtelu aina suunnilleen samaan aikaan joka päivä tai joka toinen päivä. Valitse aika joka sopii muihin päivän aktiviteetteihisi.

Kuinka syvälle asetan kärjen?
Kärki tulisi liukastaa vesipohjaisella liukasteella ja asettaa niin että sen on riittävän tiiviisti kiinni peräaukossa. Jos vettä vuotaa ylenmäärin pumpatessasi, työnnä kärkeä hieman, jotta saat paremman tiivistyksen. Kärkeä ei tule koskaan työntää niin syvälle, että se tuntuu epämiellyttävältä tai aiheuttaa vakavia kramppeja. Jos sinua epäilyttää, keskeytä huuhtelu ja käänny terveydenhuollon ammattilaisen puoleen.

Kuinka kauan huuhtelu kestää ja kuinka paljon vettä tulisi käyttää?
Aquaflush Compactin käyttäjillä tavallinen kesto on n. 5-10 minuuttia. Tämä vaihtelee ja muuttuu ajan myötä. Compactiin mahtuu kerralla 120 ml vettä, joillekin se riittää ja toiset tarvitsevat toisen huuhtelukerran.

Mikä on sopiva veden lämpötila?
Suosittelemme 35-37 asteista vettä, eli kehonlämpöistä vettä.

Vettä valuu ulos samalla kuin pumppaan sitä sisään – teenkö jotain väärin?
Tämä on ihan tavallista, varsinkin jos suolistossa on paljon kaasua. Yksi Aquaflush huuhtelujärjestelmän etu on se, ettei kärki sulje peräaukon suuta liian tiiviisti. Näin et tunne oloasi turvonneeksi, kun kaasu ja ulosteet lähtevät liikkeelle. Se myös vähentää sisäisten komplikaatioiden riskiä. Jos sinulla on vaikea ummetus, vesi pääse ulosteen ohi täyttäen peräsuolen. Tässä tilanteessa ja jos ongelma ilmenee kahden perättäisen huuhtelukerran aikana, konsultoi terveydenhuollon ammattilaista joka saattaa määrätä laksatiiveja. Varmista että juot tarpeeksi vettä ja syöt paljon kuituja.

Mistä tiedän koska huuhtelu on valmis?
Yrityksen ja erehdyksen avulla. Tämä yleensä ei ole ongelma jos tunnet ulostamisen tarpeen hyvin ennakkoon. Jos et tunne ulostamisen tarvetta, tämä on yksi huolenaihe. Kuinka aiemmin tiesit että olet valmis wc-käynnillä ennen huuhtelun aloittamista? Kehosi merkit ovat luultavasti samat.

Miten toimin kun olen poissa kotoa?
Aquaflush huuhtelujärjestelmä menee hyvin pieneen tilaan, ja aloituspakkauksen mukana saat säilytyslaukun. Huolehdi, että sinulla on tarpeeksi kärkiä matkasi ajaksi ja pakkaa järjestelmä aina käsimatkatavaroihin matkalaukun katoamisen varalta. Käytä keitettyä (ja jäähdytettyä) tai pullovettä paikoissa jossa hanavesi ei ole juotavaa.

Pitäisikö minun lopettaa huuhtelu jos tulen huonovointiseksi tai terveydentilani muuttuu?
Jos olet epävarma, käänny terveydenhuollon ammattilaisten puoleen. Suoliston tai vatsan leikkauksen jälkeen ei tulisi huuhdella, ellei juuri näin ole ohjeistettu sinua hoitaneiden ammattilaisten toimesta.

Mitä tapahtuu suolihuuhtelussa/sen jälkeen?
Jonkin verran vettä ja ulosteita sekä kaasua saattaa tulla heti. Jos mitään ei ole tapahtunut 20 minuuttiin, seuraavat toimenpiteet saattavat edistää suolen tyhjentymistä: vatsan hierominen myötäpäivään, yskiminen, asennon vaihtaminen, eteenpäin kumartuminen tai sormen laittaminen (kumihanska kädessä) peräsuoleen. Jos erittäin tummaa ruskeaa vettä ja ulosteita tulee ulos, huuhtelu on onnistunut.

Ulos tulee vaaleanruskeaa tai kirkasta vettä mutta ei ulosteita?
Tämä voi johtua siitä, että sinulla on vaikea ummetus tai olet vasta tyhjentänyt suolesi ja siellä ei ole mitään mikä voisi tulla ulos. Jos tilanne on jälkimmäinen, se tarkoittaa että voit huuhdella harvemmin. Jos sinulla on nestehukka, suolisto itseasiassa imee huuhteluveden. Jos tilanne on tämä, kokeile huuhdella vielä kerran ja muista juoda paljon vettä huuhteluiden välissä. Aquaflush huuhtelujärjestelmän käyttö 20-30 minuuttia syömisen tai juomisen jälkeen saattaa stimuloida suoliston luonnollista tyhjentymistä.

Veden tai ulosteiden ulos valuminen huuhtelun jälkeen?
Tämä on potentiaalinen alkuvaiheen ongelma. Rutiinin muodostumisessa menee 2-4 viikkoa. Huuhtelun aloittamisen ensiviikkoina on parasta tehdä se rauhassa, joten varaa runsaasti aikaa. Jos et tunne milloin
sinun on päästävä vessaan, on parasta pysytellä kotona tai wc:n lähellä kunnes olet varma ja tiedät mitä
odottaa. Kun sinulla on toimiva huuhtelurutiini, se luultavasti muuttaa suolenhallintaasi parempaan,
aiheuttaen vähemmän komplikaatioita ja vieden vähemmän aikaa kuin perinteiset menetelmät.

Jos ulostetta valuu edelleen, voit kokeilla seuraavia:
1) Istu wc:ssä pidempään, jotta olet varmasti tyhjentynyt. Jos tunneaistimukset ja lihaskontrolli ovat
heikentyneet, voit kokeilla kumihanskan kanssa asettaa sormi peräsuoleen ja stimuloidaksesi
suolen supistelua. Ole tarkkana ettet stimuloi suolistoa liiaksi – se voi aiheuttaa ulosteen
laskeutumisen myös ylempää suolistosta.

2) Kokeile käyttää enemmän vettä huuhteluun. Voi olla, että vesimäärä ei riittänyt huuhtelemaan kaikkea ulostetta peräsuolesta/laskevasta paksusuolesta. Kokeile huuhtelua toisen kerran tyhjentääksesi suolen.

3) Kokeile käyttää vähemmän vettä. Jos vettä on käytetty liikaa, stimuloi se suolistoa tyhjentymään myös ylempää kuin peräsuolen/laskevan paksusuolen alueelta. Täysi paksusuolen huuhtelu on Aquaflush järjestelmän soveltamisalueen ulkopuolella.

4) Huuhtele useammin. Jos ulostetta valuu reilusti, pienen vuodon sijaan, yli 12 tunnin päästä huuhtelusta sinun kannattaa ehkä huuhdella joka päivä.

Ota yhteyttä terveydenhuollon ammattilaiseen lisäohjeiden saamiseksi.

Käytännön vinkkejä
-
Ennen kuin aloitat, ota kaikki tarvitsemasi käden ulottuville
- Jokaisen kärjen mukana tulee vesipohjaista liukastetta, jotta kärki on helpompi asettaa. Hyödyllisiä voivat olla myös seuraavat tarvikkeet: ylimääräiset kertakäyttökäsineet, kosteuspyyhkeitä, roskapussi.
- Käytä jatkoletkua pidentääksesi kärjen ja pumpun käyttöväliä. Jatkoletku saatavilla aloituspakkauksessa sekä erikseen.